Skip to content →

Alle har et ansvar for deres skrald

Vi har alle et ansvar for at beskytte miljøet, ved at smide skrald i skraldespanden. Cigaretskoder skal ikke ligge rundt omkring på gaden, fordi du tror det ikke skader noget. Det er dog meget skadeligt og alle har et kæmpe miljø ansvar for at sørger for, at man ikke sviner i miljøet, samt gøre andre opmærksomme på, at de ikke skal svine før skaden sker.

Red naturen smid dit skrald ud

Det er både miljøskadeligt og ulækkert, bare at smide sit skrald på gaden eller i naturen. Hvert eneste stykke skrald der ikke ender i skraldespanden, skader miljøet mere end du tror. Hvis du går en tur i den største by i dit lokal område, vil du finde en masse skrald på gaden, der skader miljøet utroligt meget. Selv på stranden kan man ikke være fri for skrald. Om sommeren lader folk deres tomme øl og sodavands dåser, stå i sandet samt ispinde osv.

Det hjælper hvis hver enkelt person går forrest, og på den måde er et godt eksempel for dit netværk. Ved at sætte et eksempel, kan du påvirke andre til at gøre det samme. Hver eneste der begynder at smide skrald rigtigt ud, gavner meget for miljøet. Det er dog også vigtigt at industrien begynder at tage del i deres ansvar, hvilket er en lidt større kamp.

Sorteret skrald skåner miljøet

Der skal genbruges så meget som muligt, det kræver dog det er nemt for normale borgere at anvende.  De fleste ting kan genbruges, hvis det bliver sorteret samtidig skåner det miljøet. Problemet ligger i at hvis det tager for langtid og er besværligt for folk, vil de fortrække at lade være med at sortere det.  Det skal være nemt anvendeligt, samtidig med det skal kunne gøres på en hurtig måde.

Det er omkring 1 ud af 3 personer, der smider skraldet på gaden eller i naturen. Det tager langtid for naturen, at nedbryde dette skrald igen. Det kan tage op til 50 år, at nedbryde plastik. Derfor er det et kæmpe problem at folk bare lader ting liggenede, når de er færdige med det. Det kan kræve specialet designede skraldespange, der er meget bruger venlige, før folk måske bliver mere fristet til, at gøre den rigtig ting og smide deres skrald, rigtig ud.

Published in Forbedringer

Comments are closed.