Skip to content →

Hvorfor bruge polske håndværkere?

Skal du have renoveret huset eller dele af huset og står nu med valget om hvem der skal lave renoveringerne? Der er rigtig mange byggefirmaer i Danmark og den stor mængde af håndværkervirksomheder gør hurtigt byggebranchen til en jungle for dem der ikke har erfaring i branchen. Brugen af udenlandske håndværkere har dog været et stort samtale emne. Vi vil i denne artikel komme nærmere ind på hvad polske håndværkere kan hjælpe dig med, hvor høj kvaliteten af deres arbejde er og ligeledes om det i det hele taget er ulovligt at gøre brug af udenlandske håndværkere.

Det kan en polsk håndværker hjælpe dig med

Det er med polske håndværkere som det er med danske, nogle er bedre end andre. Nogle polske håndværkere er dog ikke uddannet men har lært håndværket ved at prøve. Det er derfor vigtigt når man ansætter en polsk håndværker at han er uddannet indenfor sit fag. Ansætter du et dansk byggefirma der bruger polske håndværkere vil du næsten være sikker på at håndværkerne kan deres ting og at de er uddannet. Grunden til at der bruges polske håndværkere, er fordi de har en lavere timeløn.

Polske håndværkere kan lave det samme håndværks arbejde som en dansk håndværker kan, blandt andet nyt tag, nyt gulv eller facaden på et hus. Du kan derfor roligt gøre brug af en polsk elle anden øst europæisk håndværker og samtiddig spare lidt penge på dit bygge eller renoverings projekt.

Hvor høj er kvaliteten ved brug af polske håndværkere?

Som nævnt tidligere er der ligesom med danske håndværkere, både gode og dårlige polske håndværkere. Det essentielle er at håndværkerne har en uddannelse og erfaring med arbejdet. Der er lavet mange skræk historier om arbejde lavet af østeuropæiske håndværkere. Dette er mange gange grundet at håndværkerne er blevet ansat uden om et byggefirma eller fordi det pågældende byggefirma ikke har tjekket håndværkerne inden ansættelse. De virksomheder der har erfaring med polske håndværkere, har ligeledes erfaring med at vælge gode og veluddannet polske håndværkere. Man skal huske på at der også er dygtige håndværkere i østeuropa, som ligeledes kan se på nogle af de mange bygninger i østeuropa.

Er det ulovligt at bruge udenlandske håndværkere?

Det er ikke ulovligt at bruge udenlandske håndværkere, så længe de overholder den danske lov. Dette indebærer at de naturligvis har tilladelse til at arbejde i landet og at de betaler skat, moms og lignende. Ansætter du udenlandske håndværkere der ikke har tilladelse til at arbejde i Danmark eller ikke betaler deres skat og moms, så er det ulovligt og du overtræder loven såvel som håndværkerne gør. Husk derfor altid at ansætte håndværkere der har det formelle på plads.

Published in Diverse

Comments are closed.