Skip to content →

Inspiration til din egen hjemmelavede lanterne

Do It Yourself (DIY) er blevet en moderne trend, hvor man laver specielle hjemmelavede projekter. Sværhedsgraden på disse projekter varierer en masse, og et af de gode steder at starte, første gang du laver et DIY-projekt, er lanterner.

Eksempel vis kan du lave en flot DIY lanterne til haven eller en hyggelig lanterne til indendørs brug til at varme i de kolde vintermåneder. Nedenfor kommer vi med et bud på, hvordan du kan lave din helt egen DIY-lanterne.

Det skal du bruge

Som udgangspunkt kan du lave et hav af forskellige lanterner, det vigtigste er dog, at du har to materialer i din opbygning af en lanterne. Du skal bruge en glaskrukke af en slags, der kan variere i størrelse alt efter smag og behov, samtidigt med at man skal have en eller anden form for lyskerne. Den kan både have forskellige farver, men også være enten elektrisk eller fra et fyrfadslys.

Når man laver en lanterne skal man være opmærksom på et par små ting, hvis man anvender indvendig pyntegenstande i glaskrukken, så må der ikke anvendes stearinlys, hvis pynten er brændbar. Det vil sige, at grankogler og stearinlys er en dårlig kombination, da grankogler brænder rigtigt hurtigt, så snart det kommer i kontakt med ild. I dette tilfælde bør man i stedet anvende en lyskæde.

Lav forskellige slags lanterner

Lanternens udtryk kan variere meget alt efter begivenhed og/eller årstid. Om efteråret kan grankogler og efterårsblade være udmærkede dekorationsmuligheder på henholdsvis indersiden eller ydersiden af glasset. Om vinteren kan man med en stor mængde sne, noget koldt vejr og en farverig lyskæde, der afgiver minimal varme være heldig at lave en sneudgave af lanternen.

Når vi rammer de varmere måneder, så bliver det også ofte lysere, og vi tilbringer mere tid ude i haven i de sene og lange sommeraftener. Her vil simple lanterner med papirsmønstre på ydersiden, eller evt. sand fra stranden være potentielle muligheder for at skabe et minimalistisk udtryk i din lanterne.

Lanterner er også populære ved mange bryllupsceremonier, hvor det levende lys fra lanternen kan være med til at skabe den sidste romantiske stemning man ønsker til brylluppet. Her er bl.a. hvid og rød gode farver at anvende, samtidigt med at man kan vælge at hænge lanternerne op i højderne, for at give et anderledes udtryk. Mulighederne er nærmest uanede med lanterner.

Published in DIY

Comments are closed.