Skip to content →

Kom tyven i forkøbet

Stockholms_stadsmuseum_butik_2013

Har du din egen butik og er træt af at tyven gang på gang, tager din omsætning i lommen? Det er desværre en realitet at størstedelen af alle butikker oplever sind i et større omfang. Det kan virke håbløst at skulle stoppe dette, men der er flere løsninger til hvordan du kan beholde din omsætning i butikken og mindske tyveri.

En af disse løsninger er at investere i alarm labels, disse labels kan gøre det utrolig svært for en tyv at komme afsted med varerne ubemærket. Der er mange løsninger inden for alarm labels og løsningerne kan skræddersys til din butik. Når der tales om alarm labels, indeholder det både alarmbrikker og alarmetiketter. Læs med herunder og lær hvad alarm labels kan gøre for dig.

Alarmbrikker

Der findes flere forskellige alarmbrikker og hvilken du skal bruge, afhænger af hvilke varer du ønsker at beskytte. De primærer typer af alarmbrikker er følgende:

  • De almindelige alarmbrikker der sættes fast med en nål. Brikken sætter alarmen igang så snart tyven træder ud af butikken.

  • Alarmbrik med en farvesikring, den indeholder 3 farvepatroner der spring hvis nogen forsøger at fjerne alarmen. Alarmen forårsager store plamager af farve på tøjet, der gør det nemt at spotte tyven og gør tøjet værdiløst for tyven.

  • Den sidste er primært til vare der ikke er tøj, den er opbygget efter samme metode, men har en wire der gør det muligt at fastgøre den til vare der ikke er tøj, såsom en  dyr lysestage man ønsker sikret.

Alarmetiketter

Alarmetiketter er små plastik strips med en alarm indeni, bagsiden af alarm etiketten er selvklæbende. Den lille selvklæbende alarm bruges primært til sikring af vare som eksempelvis elektronik og dekorative vare. Alarmerne bruges sjældent på tøj, da en alarmbrik sidder bedre fast på stof.

For at kamuflere alarmen, kan man få dem med stregkoder på. Stregkoderne virker ikke men er der for synets skyld. Således er det svært for tyven at vide om det blot er en stregkode eller om det er en alarm.  Alarmens størrelse gør den ligeledes lettere at gemme på en varer. Man skulle tro at en alarm af den størrelse ikke altid vil være effektive, dette er ikke korrekt, på trods af størrelsen virker alarmen lige så upåklageligt som en alarmbrik vil.

Hvilken løsninger passer til mig?

Hvilke alarmer man har brug for, er meget individuelt og afhænger ligeledes af hvilke varer man sælger. Sælger du eksempelvis tøj, er alarmbrikker det optimale, men da det ville kræve en del ressourcer at sætte brikker på alt tøjet i din butik, kan man supplere med alarm klistermærker, der har samme effekt dog er de mindre og hurtigere at påfører.

Det vigtigste når du skal vælge, er at du kontakter en professionel leverandør af alarmer og udarbejder en løsning i samarbejde med dem.

Published in Diverse

Comments are closed.