Skip to content →

Sengen er det vigtigste møbel i dit hjem

seng_senge
De fleste mennesker bruge tid og penge på at indrette hjemmet. Når man indretter sit hjem skal det være smukt men i høj grad også funktionelt. De fleste møbler man har i hjemmet, har en funktion. Som eksempelvis ens sofa og reol. Dette er dog alle møbler som vi godt kan undvære. Sengen derimod er et møbel som er ekstrem vigtig for os som mennesker. Vi vil derfor i dette indlæg give dig råd og tips til, hvordan din seng skal være, for at give dig den optimale søvn.

Hvor stor skal din seng være?

Størrelsen på en seng afhænger af dig og hvem der ellers skal sove i den. Når man sover er det normalt at vende sig og bevæge sig i løbet af natten og er der ikke plads til dette, kan det afbryde din søvn og du vil derfor ikke kunne få en sund sammenhængende søvn. Skal skal derfor som hovedregel altid være 10 centimeter længere end dig selv.

Skal i være to i sengen er det altid anbefalet at få en dobbeltseng, hvis du derimod sover alene er en trekvart seng også fint med plads. Har du ikke meget plads i soveværelset kan en enkeltmandsseng også være fin eller en sovesofa, for at få mere soveplads.

Din seng afhænger af din vægt

Din vægt har naturligvis noget at gøre med hvor tungt du ligger i din seng og du skal derfor også have en madras der passer til din vægt, så du bliver støttet bedst muligt mens du sover. Sover du med en partner man det betale sig at få en seng med to seperate madraser, en i hver side. Dette anbefales da i højst sansyndligt ikke har samme vægt.

Vejer man eksempelvis under 75 kilo er det anbefalet med en medium fast madras hvoraf hvis du vejer over, kan det være godt med en fast/hård madras. Er du i tvivl om en madras passer dig, kan du lægge dig på ryggen og lægge en hånd ind under lænen. Hvis du føler et jævnt tryg på hele ryggen, har du den rette støtte. Hvis dine hæle synker ned, er din madras alt for blød.

Når du finder din madras, er det naturligvis også vigtigt at den ikke er for hård. Den skal blot være hårdt nok til at støtte din krop, så dine muskler kan hvile i løbet af natten. Ligger du for hårdt kan du få ondt i kroppen og din muskler har måske ikke fået den nødvendige hvile de har brug for.

Published in Diverse

Comments are closed.