Skip to content →

SEO og SoMe? Hvad er hvad?

Søgemaskineoptimering og Sociale Medier er to fænomener, som begge har vundet plads hos en lang række virksomheder i dag. Der er ingen tvivl om begge er ting, kan være med til at bringe din virksomhed i en gunstig position hos forbrugerne. Men hvad er forskellen egentlig? For er det ikke bare to sider af samme sag eller?.

Her kan du få lidt mere viden om, hvad der er hvad.

Det hele startede med MySpace

Rykker vi 15 år tilbage i tiden, var sociale medier stort set ikke eksisterende. Der var forummer og hjemmesider, hvor folk kunne debattere forskellige emner, men intet som vi kender det i dag.

I midt 00’erne blev siden Myspace så lanceret, hvor folk fik mulighed for at lægge deres musik på nettet Andre folk kunne så høre, det musik man havde lavet, samt hvilket musik man godt kunne lide.

Og med et var de sociale medie opfundet. Siden hen er det gået skidt for Myspcae, som blevet overhalet af Facebook, Twitter og mange andre SoMe sider.

Obama ændrede spillet

Under Barack Obamas valgkamp i 2008, blev han den første præsidentkandidat til, at bruge de sociale medier som markedsføring. Noget han havde kæmpe succes med. Succesen var så stor, at stort set alle politikere, virksomheder og organisationer i dag er på de sociale medier.

Selvom det skete i 2008, så bruges markedsføring gennem de sociale medier stadig vidt og bredt i mange forskellige brancher.

SEO kampen udenfor de sociale medier

Søgemaskineoptimering er en betegnelse for de initiativer personer gør, for at få deres hjemmeside til at ranke bedre på Google. Selvom sociale medier tiltrækker sig meget opmærksomhed, må man som virksomhed ikke negligere SEO, da det kan have stor indvirkning antallet, af besøgende på ens hjemmeside.

Firmaer som AW Media har derfor specialiseret sig i SEO begrebet. At komme i kontakt med forbrugerne gennem de sociale medier kan være rigtig svært og rigtig dyrt, hvortil SEO kan være løsningen.

Google kræver nemlig ikke samme betaling som Facebook gør.
Ønsker man derfor mere trafik på ens hjemmeside, kan man med fordel tænke i SEO, og ikke kun sociale medier.

Published in Diverse

Comments are closed.