Æteriske olier: Sådan kan du bruge de velduftende olier i dit hjem

Æteriske olier har været brugt af mennesker i århundreder, og det udvindes fra planters blomster, blade, bark, rødder og frugter. Man koncentrerer planteekstrakterne ved hjælp af destillering, og resultatet er en meget koncentreret olie. Olien kan derefter bruges til kosmetik, parfume og ved aromaterapi.

Vil du gerne tilføje lækre dufte til din hverdag, kan du hos Hedenhus finde et stort udvalg af æteriske olier. Du skal blot bruge dem rigtigt for at få det fulde udbytte.

Spred velduft i hjemmet med en diffuser

Det er vigtigt, at du aldrig bruger den rene olie uden at blande den op med olie eller vand. Den er nemlig meget koncentreret, og det kan derfor hurtigt blive alt for overvældende.

Den nemmeste måde at bruge æteriske olier på er ved hjælp af en diffuser. En diffuser kan fordampe vand blandet med et par dråber olie, så luften bliver både mindre tør og mere velduftende.

Hos Hedenhus kan du finde både en diffuser og æteriske olier, så du kan sikre en skøn duft i dit eget hjem. Nogle af de mest populære dufte er lavendel, citron og ylang-ylang, men der er ufatteligt mange spændende dufte, du kan eksperimentere med.

Du kan også bruge de æteriske olier til meget andet

Du kan også bruge æteriske olier til andre formål end blot til at sikre en behagelig duft i hjemmet. Blandt andet bliver æteriske olier anvendt i hudpleje, parfume, til massageolier og meget andet.

Hvis du vil forsøge dig med at lave dine egne dufte, kan du kombinere eksempelvis en mandelolie med nogle af dine favorit duftolier. Det vil give en fantastisk duft, og du kan bruge olien til både massage og generelt til kroppen.

Du skal være opmærksom på, at du kan reagere på æteriske olier, hvis du lider af allergi. Selvom det er et naturligt produkt, kan indholdsstofferne stadig give en allergisk reaktion.

Find et stort udvalg af æteriske olier hos Hedenhus

Hos Hedenhus kan du finde et væld af skønne og velduftende æteriske olier. Der er både mange forskellige dufte at vælge mellem, men du har også mulighed for at vælge økologiske olier. Derudover forhandler de også produkter, så du kan få fuldt udbytte af olien. Du kan nemlig både finde ingredienser til at lave din egen kosmetik og et udvalg af diffusere i sortimentet.

Så tjek udvalget hos Hedenhus, hvis du vil eksperimentere med de skønne æteriske olier i dit eget hjem.

Æteriske olier har været brugt af mennesker i århundreder, og det udvindes fra…