En god brandalarm er en nødvendighed i din bolig – det skal du være opmærksom på

Selvfølgelig håber ingen nogensinde at få brug for en brandalarm. Men er uheldet ude, kan en god brandalarm redde liv. Derfor er en brandalarm et enormt vigtigt element i din bolig. Der findes en lang række alarmer på markedet. Derfor får du her et overblik over de forskellige typer, samt hvad du skal være opmærksom på, når du installere dem, så du kan passe godt på din familie og dit hjem.

Hvilke typer brandalarmer findes der?

Den mest almindelige type brandalarm er den batteridrevne, som du ofte kan få for under 100 kr. Sørg for, at alarmen er CE-mærket for at sikre, at kvaliteten er, som den skal være. 

Du har også mulighed for at vælge en brandalarm, der er tilkoblet elnettet. På den måde er alarmen altid tilsluttet, hvilket er en stor tryghed. Hvis strømmen skulle gå, tager et backupbatteri over. Denne type alarm kan købes fra omkring 150 kr. Du må ikke selv montere alarmen, da den skal tilkobles boligens faste elinstallationer. Derfor skal du have en autoristeret elinstallatør til at installere alarmen. Det er dog en udgift, der er det hele værd, da du som nævnt altid er sikker på, at alarmen er tilsluttet.

En tredje type brandalarm er de sammenkoblede elektroniske alarmer. Fordelen ved disse er, at de kan tilkobles hinanden, så de alle går i gang på samme tid. Skulle der eksempelvis opstå brand i kælderen, opdager du det, inden den når at brede sig højere op i boligen. Du kan sammenkoble dem trådløst eller med ledninger.

Hvor bør du placere din brandalarm?

For størst sikkerhed skal din brandalarm placeres rigtigt. Sørg naturligvis altid for at læse leverandørens vejledning, inden du tilslutter den. Du bør dog altid sætte brandalarmer op i loftet på alle boligens etager. Det er også vigtigt at installere alarmer i nærheden af alle soveværelser, så du og familien bliver vækket, hvis uheldet skulle ske, imens I sover. 

Faktisk bør der maksimalt være 10 meter mellem 2 alarmer. De skal også sættes op mindst 1 meter fra vinduer, døre og udluftningsventiler, da røgen ellers kan blæse væk, så alarmen ikke går i gang. 

Undgå at montere brandalarmer lige ved siden af køkken og badeværelse, da stegeos og vanddamp kan sætte alarmen i gang.

Find et stort udvalg af brandalarmer samt alt i elektronik tilbehør til hjemmet hos Av-Cables og styrk din tryghed i hjemmet.

Selvfølgelig håber ingen nogensinde at få brug for en brandalarm. Men er uheldet…